מהו פקטורינג?
נניח, כי מפעל מסוים בחו"ל מעוניין להזמין מספר מכונות ייצור מספק ישראלי אך הדרך היחידה בה הוא יכול לשלם היא שוטף פלוס 90 או אפילו פריסה של התשלומים לשנה קדימה. הספק הישראלי יכול להיתקל כאן בבעיה, משום שהוא זקוק לכסף באופן מיידי כדי למלא את החוסר שנוצר במלאי המכונות, לשלם משכורות לעובדים ולכסות את ההוצאות הקבועות אשר אליהן הוא מחויב.
סיכון נוסף שאליו חשוף הספק הוא הסיכוי לפשיטת רגל או אי עמידה של הקונה בהסכמים. מכיוון שעסקאות רבות מתבצעות בין חברות שאינן מכירות זו את זו באופן יסודי, הסיכוי שהקונה יחזור בו מהתחייבויותיו בגלל קשיים כספיים או שינויים בשערי מטבע הוא לא בלתי סביר. כדי להימנע מסיכונים אלו, פתרון אפשרי יכול להיות ביצוע עסקת פקטורינג.
מהו פקטורינג?
פקטורינג היא עסקת תיווך של אשראי, כאשר בעסקה מעורבים שלושה צדדים – הקונה (החברה), המוכר (הספק או הנושה) והמתווך (חברת הפקטורינג או הבנק). המתווך, שהוא ברוב המקרים בנק מסחרי כלשהו, מבצע את תפקידו תמורת עמלה מסוימת ועל ידי כך לוקח על עצמו את כל הסיכונים שאליהם חשוף הספק (כולל סיכוני אשראי והפרשים בשערי מט"ח).
אם נחזור לדוגמא שהצגנו בפתיח, הרי שכדי לפתור את הבעיה שנוצרה, המוכר והקונה חותמים על עסקת פקטורינג מול הבנק ובחוזה מפרטים את כל התנאים לביצוע העסקה. לאחר החתימה על העסקה, חברת הפקטורינג היא זו שאחראית לגבות את הכסף מהקונה בחו"ל ואילו הספק הישראלי מקבל את כספו באופן מיידי.
מה זה פקטורינג? מאפיינים ויתרונות
חשוב לציין, כי בעסקה מפורטים התנאים הספציפיים להעברת הכסף מחברת הפקטורינג לספק. לרוב הדרישה תהיה להצגת מסמכי משלוח של הסחורה לקונה או אישור שמתקבל מהקונה על קבלת הסחורה. בכל מקרה, למרות תשלום העמלה לבנק, ישנם יתרונות ברורים לחברת פקטורינג – הסיכונים של הספק הם קטנים הרבה יותר, גביית החוב היא מהירה יותר והפעילות העסקית השוטפת אינה נפגעת.
כל מה שעליך לעשות כדי לקבל אינפורמציה נוספת מגופי הפקטורינג המובילים והמוכרים בשוק, זה לפנות אלינו באתר מרכז העזרה לעסקים. השאר את פרטי ההתקשרות עמך באתר ואנו מבטיחים שהנציגים הטלפוניים שלנו יצרו אתך קשר בהקדם האפשרי.